Service och underhåll

garage

Att inneha en bilverkstad kräver liksom bilarna service och underhåll, det gäller att ha ordning och reda på verktyg och utrustning. Var sak på sin plats gör det lättare att jobba och minimerar risken för att något oförutsett händer. Innan man tar in nästa kunds bil så bör man se till att plocka upp och rensa bort sådant som inte ska finnas vid sin arbetsplats för att kunna börja på nästa jobb.

Börjar utrustningen i din verkstad att komma till åren så kanske det är dags att byta ut vissa saker, Gesab är ett företag som säljer och servar utrustning för garage och verkstäder. De kan även hjälpa till vid planeringen av en helt ny verkstad, oavsett storlek. Du skissar upp hur du vill ha det och Gesab skapar den verkstad som du önskar.

Det är inte bara utrustningen i din verkstad som behöver service och underhåll, även lokalen som sådan behöver ses över lite då och då. Väggar kanske behöver målas om och golv behöver att ses över så att det bli mer lättstädat. Garageportarna kanske börjar att gnissla och ha sig, då kan det vara läge att byta till något nyare och modernare portar som fungerar oavsett väder.

Personalutrymmen kanske behöver en översyn för att personalen ska trivas, ett bra omklädningsrum där personalen kan byta om till sina arbetskläder. Lunchrummet kan vara i behov av nya möbler eller ny belysning som gör att det känns mer trivsamt att sitta där och äta. Trivsamma lokaler kan göra det lättare och ses som en uppskattning till personalen.