Köp ett eget flygplan

De allra flesta har någon gång drömt om det. Ett alldeles eget flygplan. Få har dock fått förverkliga denna dröm – som ändå är fullt möjlig! Det går nämligen hur bra som helst att köpa sig ett eget flygplan om man bara vet vart man ska vända sig och har de ekonomiska förutsättningar som krävs.

Flygplan av olika typer går att köpa på en rad olika sätt. På nätet är det ganska slött på den svenska marknaden men det går alltid att vända sig utanför landets gränser för att få tillgång till ett betydligt bättre utbud. Därefter är det i princip inga konstigheter. Du köper ditt plan, får det levererat till dig och ställer det sedan på en vettig förvaringsplats, möjligtvis i en hangar i anslutning till en flygplats.

För att få flyga med ditt flygplan måste det dock gås igenom så att man ser att allt är som det ska och du måste naturligtvis också vara kvalificerad för detta. Du behöver med andra ord genomgå en flygplansutbildning för att få möjlighet att ta ett flygcertifikat som är det slutgiltiga beviset på att du tillåts flyga flygplan av en viss typ.

När allt detta är avklarat så finns det inte längre någonting som hindrar dig från att stiga till väders med ditt alldeles nyinköpta plan och känna den oerhörda frihetskänsla som detta innebär.

Drömmar som detta är väl värda att förverkliga, för vad är annars meningen med livet egentligen?