Motorintresse

Motor

Bilar och motorer är något som intresserar många runt om i landet. Det roliga med att ha just ett motorintresse är att detta kan se ut på en rad olika sätt.

Intresse för bilsport

Att vara intresserad av bilsport är verkligen något för den som gillar fart och action. Inom bilsporten finns det en rad olika grenar som till exempel Formel 1, rally, rallycross, folkrace samt dragracing. Idag är det inte speciellt svårt att ta del av bilsport eftersom det finns tv-kanaler som i princip helt och hållet ägnar sig åt bilsport. Dessutom finns det bra möjligheter att streama bilsport online på olika sätt.

Helst ska ju dock bilsport följas live på plats. Något av det största man göra om man är intresserad av bilsport är att åka ner på kontinenten och se ett race i Formel 1 under en helg. Har man inte möjlighet till detta finns det även stortävlingar att se live på hemmaplan, kanske främst i form av Svenska rallyt, som äger rum i februari varje år.

Intresse för motorcyklar

Motorcyklar är något som lockar många, vilket inte är så konstigt då det inte finns mycket som slår en motorcykeltur en vacker sommardag på en landsväg någonstans i Sverige. För den som hellre föredrar att köra i terräng finns även motocross, enduro samt trial. Att meka med  motorcyklar är ju också något som är roligt och som man kan ha som intresse.

Intresse för tunga fordon

Förutom bilar och motorcyklar kan man ju också vara intresserad av större och tunga fordon. Tunga fordon finns i en rad olika utföranden som till exempel traktorer, lastbilar, grävmaskiner och hjullastare. Det som lockar med just tunga fordon är troligtvis storleken, vilken ofta kan vara imponerande framför allt vad gäller lastbilar, som ibland kan vara uppemot 30-40 meter långa.