Sälja bil

Säljes

När du ska sälja din bil så har du två alternativ. Antingen kan du sälja din bil privat eller så kan du sälja den via en bilhandlare. Vilket alternativ du väljer beror till största del på dessa tre punkter:

Vilken typ av bil säljer du?

Har du tänkt skaffa en ny bil?

Hur stor del vill du ha i själva försäljningen?

En bilhandlare är skyldig att ge 2 års reklamationsrätt och därför kan det vara svårt att hitta en bilhandlare som är intresserad av en äldre bil som kört många mil. Vid försäljning av en sådan bil är det troligtvis lönsammare att sälja den privat.

Om du säljer bilen för att kunna köpa en ny bil kan det däremot vara värt att sälja bilen till en bilhandlare. Chansen finns att bilhandlaren kan tänka sig betala lite mer för din bil om du samtidigt köper en ny bil av honom.

En annan sak att tänka på är att om du säljer bilen privat så är det du som får stå för allt från annonsering och visning till köpebrev och betalning. Detta kan både ta mycket tid och vara svårt om du inte har någon tidigare erfarenhet av bilförsäljning. Om du säljer bilen till en bilhandlare blir hela processen mycket lättare för dig själv, då bilhandlaren står för det mesta praktiska.