Snabba bilar

Snabba bilar

Visst är det väl ändå så att de flesta av oss tycker om snabba bilar. Att känna det där härliga bakåttrycket i ryggen när gaspedalen pressas ned mot bilens golv. Av denna anledning så kommer här en artikel om lite olika typer av snabba bilar.

Snabba bilar för dig och mig

Även om vi får räkna med att det kan komma att kosta en rejäl slant så finns det åtminstone en rimlig möjlighet för oss privatpersoner att införskaffa oss en egen bil med rikligt med hästkrafter under huven. Lite sparande får man allt räkna med när det ska smaka. Ett par riktiga skönheter som vi på Privatmotormarknad.se stött på är de nya bilarna i BMW:s M3- och M4-serier. I dessa sitter det en motor (en rak V6:a) med dubbel turbo. Detta monster till motor ger en maxeffekt på upp till 430 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter – med denna gäller det helt klart att hålla sig i skinnet när det blir raksträcka på motorvägen.

Tävlingsbilar

Nästa steg efter de lyxiga (och snabba) BMW-bilarna är bilar för tävlingsbruk. Och vi hoppar väl på värstingarna direkt – alltså formel 1 bilarna. Formel 1 är den mest kända racingserien i världen. Bilarna i formel 1 körs från och med kommande säsong med en motor som är en turboladdad V6:a på 1,6 liter, en motor som kommer att föra bilarna upp till hastigheter över 300 kilometer i timmen. Alla bilar i världsmästerskapen ska ha samma motor, men bilarna ska konstrueras av stallen själva. Det stall som uppenbart har lyckats med detta bäst är Red Bull med tanke på att de vunnit konstruktörsmästerskapen fyra år i rad ser de ut att vara favoriter till även kommande säsong tillsammans med Mercedes.

Har du förresten någonsin drömt om att bli formel 1-förare? Den drömmen är möjligen lite svår att realisera eftersom det är ytterst få förunnade som får den chansen, men tappa inte modet ännu. För numer finns det faktiskt möjlighet att åtminstone få en provsmak av hur det är att vara formel 1-förare. Det är på racingbanan i Anderstorp i Småland som du har möjligheten att få testa på att köra riktiga formel 1-bilar. Upplevelsen består av två delar, en inledande kurs på förmiddagen och på eftermiddagen är det dags att sätta dig i bilen och vänta på grönt ljus! För mer information, se länken ovan.